Dragan Petrović – Zbog ovog odnosa Beograda prema Kosovu posledice ćemo trpeti i mi i naša pokolenja

0
147

Imamo dosta razloga da budemo nezadovoljni ovom vlašću po pitanju Kosova i Metohije i nije čudo što se prestrašimo kad pomislimo da bi ona mogla da uradi konačan katastrofalan čin. Sada trpimo ogromnu štetu kao narod, a i sledeće generacije će trpeti zbog ovakvog odnosa Beograda prema pitanju Kosova, rekao je za KTV televiziju profesor Instituta za međunarodnu politiku, Dragan Petrović.

Nova vlada u Prištini u svojoj agendi kao jedan od ciljeva navela je  obnavljanje pregovora sa Beogradom. Mnogi smatraju da će Hotijeva vlada imati spoljnu podršku, ali da će iznutra biti nestabilna i kratkoročna. Da li se u takvim okolnostima može postići dogovor i doći do potpisivanja sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma?

Mnogi stručnjaci iz oblasti međunarodne politike se slažu sa stavom našeg sagovornika, da je u pitanju jedan krajnje neozbiljan čin i da se ne može mnogo učiniti po pitanju Kosova. Svedoci smo raznih delovanja od strane kosovskih zvaničnika, poput ukidanja uvoza robe iz Srbije, što je poslednja mera kosovske Vlade pa je sada uvoz moguć samo ukoliko na transportnim vozilima postoji nalepnica sa mapom Kosova i Metohije i ako piše Kosovo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here