Đorđe Komlenski – Srbija i Rusija su iskreni prijatelji

0
125

Kroz vekove se pokazalo da je Srbija iskren prijatelj Rusije kao što je i Rusija iskren prijatelj Srbije rekao je generalni sekretar Pokreta socijalista i poručio da Srbe i Ruse vezuje identična genetika, poreklo, pravoslavlje i još mnogo toga.

Predsedniku Srbije, Aleksandar Vučić, na poziv predsednika Rusije Putina prisustvovao je paradi povodom obeležavanja godišnjice pobede u Otadžbinskom ratu koja je održana na Crvenom trgu u Moskvi. Da li je Srbija jedini prijatelj i saveznik Rusije na Balkanu i da li je antifašizam najčvršća veza dva naroda pitali smo generalnog sekretara Pokreta sopcijalista Đorđa Komlenskog.

O stavu generalnog sekretara Pokreta socijalista prema Rusiji dovoljno govori njegova izjava u Narodnoj skupštini Srbije kada je rekao da kada je u pitanju otklanjanje posledica od poplava naš cilj treba da bude da dostignemo nivo sposobnosti, efikasnosti, opremljenosti i uvežbanosti ruske spasilačke službe jer je to najbolja spasilačka služba koja postoji na svetu i koja ima svoju školu koja postoji preko 100 godina. Tom prilikom Komlenski je govorio i o pomoći ruskih spasilačkih službi prilikom poplava u Obrenovcu navodeći slučaj žene koja je rekla spasiocima „Ako ste Rusi onda mogu da vam poverim dete“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here