Vučić prisustvovao Vojnoj paradi u Moskvi

0
166

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, na poziv predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, prisustvovao Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Parada je održana na Crvenom trgu u Moskvi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Moskvi Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin poručio je u svom govoru da je sovjetski narod poneo najveći teret rata i slomio nacizam, ali i da je dužnost svih da tu istinu čuvaju.

“Čestitam vam 75. godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu, pobede koja je odredila budućnost planete. Zauvek je u istoriji ostala kao najgrandioznija po svom razmeru i značaju i duhovnoj i moralnoj visini. Ostala je u istoriji kao pobeda dobra nad zlom, mira nad ratom i života nad smrću”, istakao je predsednik Putin.

Predsednik Vučić pozdravio je ešalon Garde Vojske Srbije koji je učestvovao u današnjoj smotri na Crvenom trgu u Moskvi. “Posebno sam ponosan na našu jedinicu, na naše gardiste koji su bili sjajni. Neverovatan je osećaj kada stojite na Crvenom trgu i prolazi srpska zastava i srpska vojska. To je poseban osećaj ponosa i to mora da se doživi“, rekao je predsednik Vučić. On je istakao da će Srbija nastaviti da čuva istinu i poštuje sve žrtve fašizma. „Važno je da ovim pokažemo interesovanje za očuvanje istine o Drugom svetskom ratu, borbi naših naroda protiv fašizma i da ovim ukazujemo ogromno poštovanje za naše žrtave. Srpski narod je jedan od najstradalnijih naroda u Drugom svetskom ratu“, poručio je predsednik Vučić.

Po završetku defilea vojske na Crvenom trgu, predsednik Vučić je sa predsednikom Putinom i šefovima delegacija položio cveće na spomenik Neznanom junaku u Aleksandrovskoj bašti. „U više navrata sam razgovarao sa predsednikom Putinom, bio je izuzetan domaćin. Dobar je osećaj i posebno je velika stvar kad vidite da je u bilateralnu posetu primio samo predsednika Uzbekistana i mene, kao predsednika Srbije. To je čast za Srbiju. Hvala našim ruskim prijateljima i predsedniku Putinu“, rekao je predsednik Vučić na kraju dvodnevne posete Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here