Miladin Ševarlić – Kuda odlazi novac od nadoknade za odvodnjavanje?

0
213

Decenijama je prisutan ogroman problem što se tiče odvodnjavanja u Srbiji, a postavlja se pitanje kuda odlazi novac od naknade za odvodnjavanje kada se, sa druge strane, u navodnjavanje ulaže veoma malo rekao je za KTV televiziju profesor doktor Miladin Ševarlić.

Srbija ponovo nespremno dočekuje kiše koje su obilne ovog proleća. U više mesta grad je oštetio useve. U urbanim sredinama zbog poplava saobraćajnica gradovi su u saobraćajnom kolapsu. Zašto Srbija nema efikasnu protivgradnu zaštitu i adekvatni sistem navodnjavanja i drenaže, odgovorio nam je profesor doktor Miladin Ševarlić.

Obilne kiše dovele su do poplava u mnogim mestima u Srbiji. Opština Ivanjica proglasila je  vanredno stanje zbog poplava, dok je u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju i Kosjeriću na snazi vanredna situacija. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije evakuisali su 71 osobu sa ovih teritorija. Prema rečima nadležnih, Ivanjica je ostala bez pijaće vode jer je poplavljen vodozahvat. Na teritorji Ivanjice poplavljeno je nekoliko stotina kuća, jedno domaćinstvo je evakuisano, a poplavljen je i veliki broj firmi, puteva i mostova. U selu Kamenjača kod Ivanjice voda je odnela celu štalu sa životinjama. Odsečen je regionalni put Ivanjica-Arilje, kao i putni pravaci prema Osonici, Pridvorici, Grabovici i Šumama. U Klisuri kod Ivanjice nabujala reka odnela je deo magistralnog puta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here