Đorđe Vukadinović: Bojkot je samo delimično uspeo

0
139

Da smo mi normalna zemlja posle ovakvog debakla na izborima, na kojima nije trebalo ni učestvovati, realno, bilo bi najnormalnije i najlogičnije da navodni opozicioni lideri, podnesu ostavke i da preuzmu odgovornost, rekao je za KTV televiziju Đorđe Vukadinović.

Samo tri liste ušle su u Republičku Skupštinu. Još uvek se ne zna ko će sve činiti buduću Vladu. Veći deo opozicije koji se kandidovao na izborima, ostao je ispod i ovakvog smanjenog cenzusa. Da li će brojni opozicioni lideri posle ovih izbora okončati svoju političku karijeru?

Đorđe Vukadinović je izjavio da je uspeh bojkota na izborima 21. juna delimičan, jer je samo u Beogradu i u još nekim većim gradovima izlaznost bila ispod 40 odsto, ali je naveo da je to ipak „gorka pilula za režim“ ocenjujući da su „ovi izbori ogolili sistem kao totalitarni, koji ubrzano klizi ka diktaturi“. Vukadinović je izjavio da su rezultati izbora „potvrda ispravnosti stava onih koji su, bilo da je reč o strankama ili gradjanima, odlučili da ove izbore propuste“, kao i da su opozicione partije koje nisu uspele da predju cenzus „u 90 odsto slučajeva“ završile politički život. „Kada uzmemo da je procenat onih koji su odlučili da izadju na izbore jedva dobacio do 45 odsto, ali svakako nije dobacio do 50 odsto, to je mala ali simbolična pobeda opozicije koja je bojkotovala izbore. Pravi uspeh bi bio da je izlaznost svuda bila kao u Beogradu, Zrenjaninu i nekoliko većih gradova. To je mala pobeda ili polu-uspeh bojkota“, rekao je Vukadinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here