U Beogradu od sutra obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

0
246

Održana je sednica Kriznog štaba na kojoj je odlučeno da nošenje maski bude obavezno u svim zatvorenim prostorima, zbog porasta broja novozaraženih od virusne infekcije Covid-19.

 Na sednici Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 razmatrana je aktuelna epidemiološka situacija. Poslednjih dana se porast broja novozaraženih beležio u Novom Pazaru, Kragujevcu, ali i u drugim mestima, te je Krizni štab doneo nove odluke. Ispred Kriznog štaba obratila se zamenica direktora Instituta za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batut’’, Darija Kisić Tepavčević.

Ukoliko bude bilo potrebe i ako se i dalje trend porasta broja obolelih građana Srbije bude nastavio, odluke o daljim i jačim merama prevencije će se donositi u zavisnosti od epidemiološke situacije.  Na pitanje da li je doneta odluka o ograničenju broja ljudi u zatvorenom prostoru, Darija Kisić Tepavčević je rekla da će takva odluka biti doneta u zavisnosti od epidemiološke situacije, ali da za sada nije doneta. Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here