U Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan joge

0
188

Već šestu godinu za redom u Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan joge. U odnosu na prethodne godine, razlika je što je ovaj datum obeležen tokom pandemije koronavirusa pa su morale biti ispoštovane mere koje se odnose pre svega na socijalnu distancu, ali ni to nije predstavljalo problem jer su se vežbači okupili u Gradskoj bašti.

Po šesti put u Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan joge. U organizaciji grada Zrenjanina i ambasade Indije u Srbiji ovaj dan je obeležen u gradskoj bašti u prisustvu brojnih vežbača. Razlika u odnosu na sve prethodne godine kada je ovaj datum obeležavan je to što je ovoga puta Međunarodni dan joge obeležen tokom pandemije koronavirusa što je zahtevalo poštovanje određenih mera pre svega kada je u pitanju socijalna distanca između vežbača. Ovaj uslov nije bio problem jer je susret organizovan u Gradskoj bašti.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2014. odobrila rezoluciju kojom se uvodi 21. jun kao Međunarodni dan joge. Indijski premijer Narendra Modi zatražio je da se ustanovi dan posvećen jogi u svom govoru na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN u septembru 2014. Modi je istakao da joga može da pomogne u rešavanju svetskih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here