Počelo polaganje prijemnih ispita na fakultetima u Srbiji

0
134

Prijemni ispiti na većini fakulteta na univerzitetima širom Srbije počinju danas i završavaju se 5. jula, a izvesno je da će se ove godine odvijati drugačije nego ikada: pod maskama i sa većom distancom između budućih brucoša.

Danas je na većini fakulteta širom Srbije počelo polaganje prijemnih ispita, koje će trajati do 5. jula. Ove godine će se polaganje odvijati na drugačiji način, zbog trenutne situacije sa virusom Covid-19. Budući studenti su u obavezi da nose zaštitne maske tokom polaganja prijemnih ispita na fakultetima, kao i da poštuju sve navedene mere i propise koji su na snazi.

Prijavljivanje kandidata za prvi upisni rok održano je od 24. do 28. juna, a liste prijavljenih po fakultetima istaknute su juče. Samo polaganje prijemnih ispita održaće se od danas do 5. jula, dok će rezultati biti objavljeni najkasnije do 6. jula u 16 časova na preliminarnoj rang-listi. Primedbe na preliminarnu rang-listu kandidati će moći da prilože 36 sati od objavljivanja liste, a Komisija za upis doneće rešenje po žalbi najkasnije do 9. jula. Žalbe na rešenje Komisije podnose se dekanu najkasnije 10. jula do 10 časova, a dekanov odgovor će morati da bude dostavljen u roku od 24 sata od prijema žalbe. Objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta planirano je do 13. jula, a upis od 13. do 17. jula. Najkasnije 18. jula fakulteti će morati da dostave izveštaj o upisanim studentima i slobodnim mestima za drugi upisni rok. Prijava za drugi upisni rok na fakultetima u Srbiji planirana je za 2. i 3. septembar, a polaganje prijemnih ispita 4. i 5. septembra. Rezultati moraju biti objavljeni najkasnije 6. septembra, a upis kandidata mora biti završen 15. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here