Ministar Vulin je obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru

0
245

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i tom prilikom uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je tokom posete poljskoj bolnici u Novom Pazaru uručio novopazarskom zdravstvu donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela.

Posle obilaska ove bolnice ministar Vulin je istakao da je Vojska Srbije izvršila naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, da je postavila poljsku bolnicu i uradila apsolutno sve što je potrebno „da bi se građani Novog Pazara, Sjenice, Tutina, čitavog ovog kraja, osećali sigurno i da bi dobili odgovarajuću zdravstvenu zaštitu“.

Prema rečima komandanta poljske vojne bolnice potpukovnika dr Predraga Krstića, bolnica se juče otvorila i započela je sa radom u punom kapacitetu. Poljska vojna bolnica predviđena je za smeštaj i lečenje srednje teško obolelih Kovid pacijenata, čiji je kapacitet 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170 kreveta. Ministar odbrane Aleksandar Vulin se tokom posete sastao i sa koordinatorom Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsadom Đerlekom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here