Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas prva rešenja o odobravanju subvencija taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila. Ministarstvo će od sutra početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas prva rešenja o odobravanju subvencija taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila.

Ministarstvo će od sutra početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama. Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas prvih 29 rešenja o odobravanju subvencija u iznosu od po 8.000 evra taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila.

Mihajlović je tom prilikom istakla da su sada odobrene  subvencije od 232.000 evra, uz napomenu da su podneta ukupno 1.442 zahteva prevoznika za kupovinu novih automobila, koji će biti obrađivani u narednom periodu. „Na ovaj način želimo da podstaknemo kupovinu novih automobila koji ispunjavaju najviše ekološke standarde sa motorima ‘evro 6’ ili hibridnih i električnih automobila, kako bi naši građani dobili kvalitetniju i bezbedniju vožnju, a svi mi kvalitetnije ekološko okruženje” objasnila je ona.

Prema njenim rečima, prevoznici i taksisti će sa rešenjima o subvenciji potpisati ugovore sa bankama ili lizing kućama o kupovini novih vozila, a nakon toga će im u najkraćem roku biti uplaćena subvencija od 8.000 evra. Na osnovu Uredbe o dodeli subvencija, taksisti i prevoznici su u obavezi da vozilo ne mogu da otuđe u naredne tri godine, a Ministarstvo će od sutra početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.