Dejan Mirović – Srpska lista nikada nije imala legitimitet

0
130

Kada je reč o Srbima na Kosovu i Metohiji, jedan od glavnih političkih faktora je Srpska lista. Što se tiče Srpske liste ona nikada nije imala legitimitet, rekao je Dejan Mirović, profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici.

Srbi sa Kosova su u velikom procentu podržali Srpsku listu na kosovskim i listu SNS-a na republickim izborima. Sa druge strane, mnogi tvrde da su Srbi na severu Kosova u strahu i pod pritiskom koliko od strane prištinske administracije, toliko i od lokalnih srpskih kriminalaca. Ko je legitimni predstavnik Srba sa Kosova?

Na sajtu Srpske liste se navodi da je to  kompaktna politička organizacija, čiji je cilj zaštita vitalnih interesa, očuvanje i zaštita kulturnog i verskog nasleđa, poštovanje ljudskih prava, opstanak i povratak interno raseljenih i jačanje institucionalnog i ekonomskog kapaciteta srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

Srpska lista uz podršku Vlade Republike Srbije, sprovodi jedinstvenu i definisanu politiku na Kosovu i Metohiji, zalaže se za poštovanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, daje punu podršku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i jasno je opredeljena da implementira sve sporazume koji su proistekli kroz proces dijaloga u Briselu, tvrdi Srpska lista.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here