Na koronavirus testirana je 11.521 osoba

0
114

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirana 11.521 osoba, njih 426 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo osam lica.Prema podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 205 pacijenata.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je danas da je u Srbiji u poslednja 24 časa na koronavirus testirano ubeljivo najviše osoba do sada – 11.521, od kojih je 426 pozitivno. Lončar je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 istakao da je ponosan na zdravstveni sistem koji je uspeo da testira ovako veliki broj ljudi.

Verica Jovanović, vd direktor Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” rekla je da je tokom proteklih dana u stručnim krugovima bilo reči o metodama istraživanja kontakata i značaju praćena kontakata koji su bili u neposrednoj komunikaciji sa kovid pozitivnim osobama.

Od početka epidemije na koronavirus testirana je 580.271 osoba, ukupan broj registrovanih slučajeva je 22.031, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 499.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here