Čak i dete može da shvati šta je to pojam predizbornog obećanja, rekao je ekonomista Ivan Pajović povodom obećanja vlasti da će prosečna plata biti 900 evra.

U predizbornoj kampanji vlast je obećavala prosečnu platu od 900 evra, nove strane investicije i dodatno smanjenje nezaposlenosti. Sredina tekuće godine donosi novi talas epidemije, nove represivne mere i zatvaranje lokala i turističkih centara. Koliko realno sada deluju najavljivana predizborna obećanja pitali smo ekonomistu Ivana Pajovića.

Država se, kada je u pitanju ekonomija, nalazi u jako opasnom stanju jer je javni dug na visini na kojoj nikad nije bio, izjavio je Ivan Pajović i dodao da je sadašnji režim kada je došao na vlast 2012. godine zatekao državu sa nešto više od 17 milijardi dolara javnog duga, a da sada imamo 30 milijardi javnog duga sa tendencijom daljeg povećavanja.

I pored ovako teške situacije država je našla prostora da još jednim paketom mera pomogne privredi i zaposlenima pa će tako u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60 odsto minimalne zarade zaposlenima u mikro, malim i srednjim preduzećima, a za jedan mesec biće odloženo plaćanje poreza i doprinosa na zarade.