Bijeljina – Zaštitite dom od lopova dok ste na odmoru

0
120

“Ne ostavljajte poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mestima, a o svom odsustvu obavestite samo one koje je neophodno”, jedna je od preporuka.

Policijska statistika pokazuje da se najviše provala događa za vreme godišnjeg odmora i u dane vikenda, kada građani nisu u kući ili stanu, pa  se građanima savetuje  da i sami preduzmu određene mere zaštite. Dakle, “Ako idete na godišnji odmor, o tome obavestite komšije kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok niste tu, poručuju iz PU Bijeljina.

S obzirom da se ove letnje sezone slabo putuje van granica zemlje, seoski turizam  je u ekspanziji pa je aktivnost policije usmerena na ruralna područja.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama sa malom frekvencijom kretanja lica i vozila. Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica građani bi trebali da prijave na broj 122, koji je besplatan, a poziv može biti anoniman.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here