Najmasovniji protest Stop kafileriji do sada

0
553

Peti protest Zrenjaninaca, usled nezadovoljstva zbog širenja neprijatnih mirisa iz pogona preduzeća “Prekon” održan je u subotu, 1. avgusta i okupio je najveći broj učesnika do sada. Ove subote okupljeni su postavili pitanje zašto inspekcija ne radi svoj posao.

Veliki broj Zrenjaninaca i ove subote, kao i tokom proteklih mesec dana, protestovao je nezadovoljan zbog neprijatnih mirisa koji se šire iz pogona preduzeća “Prekon doo”. Iz Udruženja građana “Stop kafileriji” ovog vikenda podsetili su da su podneli preko 800 prijava nadležnim inspekcijama, ali da je reakcija inspektora, koji imaju obavezu da deluju po prijavi, izostala. Iz udruženja se pitaju zašto je to tako i naglašavaju da će nastaviti sa protestima sve dok se problem sa kafilerijom ne reši.

Protestni skup iz subote u subotu okuplja sve veći broj građana. Okupljeni kažu da neće odustati sve dok ne prestane ispuštanje neprijatnih mirisa iz pogona “Prekona” i da će vršiti pritisak na nadležne da počnu da rade svoj posao na rešavanju ovog dugogodišnjeg problema u našem gradu.

Okupljeni su revoltirani kako zbog neprijatnih mirisa koji ih muče gotovo svakog dana tako i zbog nezadovoljavajućih odgovora nadležnih i ne preduzimanja niti jedne radnje da se emisija neprijatnih mirisa obustavi.

Protekle subote ispred kafilerije okupilo se oko 200 automobila, podršku su pružili i bajkeri, a bilo je i onih koji su na skup došli biciklom ili pešaka. Ranije utvrđenom rutom okupljeni su prošli kolima izražavajući svoje nezadovoljstvo sirenama automobila i pištaljkama, ali i pozivajući ostale stanovnike Zrenjanina da se pridruže protestima jer se mirisi iz kafilerije tiču svih nas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here