Predrag Kon – Epidemiološka situacija je i dalje nesigurna

0
37

I pored dobrih statističkih podataka epidemiološka situacija je i dalje nesigurna rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Na redovnoj konferenciji za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovnitva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID 19 dr Predrag Kon je izneo najnovije podatke Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije o broju testiranih, zaraženih i umrlih od koronavirusa. On je saopštio da su, od poslednjeg izveštaja, testirani uzorci 7.168 osoba, od kojih je 258 pozitivno na koronavirus i da je u našoj zemlji do danas registrovan ukupno 26.451 potvrđeni slučaj koronavirusa, pri čemu je broj hospitalizovanih osoba u ovom trenutku 3.554, dok je na respiratorima 146 pacijenata. U poslednja 24 časa preminulo je osam osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 598. Od početka epidemije testirano je ukupno 693.656 osoba, rekao je Kon. On je napomenuo da je i pored dobrih vesti epidemiološka situacija i dalje nesigurna.

Kon je istakao da bazeni i kupališta predstavljaju dodatni rizik za zaražavanje velikog broja ljudi.

Kada je u pitanju kažnjavanje osoba prisutnih na bezenu i kupalištu ono je teško sprovodivo,. Prebrojavanje prisutnih na bazenu nije problem dok je brojanje osoba koje su na kupalištu teško sprovesti rekao je Kon.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 264 korisnika i 90 zaposlenih. Korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa dobrog su zdravstvenog stanja, uglavnom bez simptoma ili sa slabim simptomima. Situacija u ustanovama je pod kontrolom, raspolažu sa dovoljnim količinama lične zaštitne opreme i dezinficijenasa i funkcionišu bez nekih većih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here