Srbija: 163 nova slučaja zaraze virusom korona

0
108

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u Srbiji u poslednja 24 časa potvrđena 163 nova slučaja zaraze virusom korona, na osnovu 6.819 testiranih uzoraka.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u Srbiji u poslednja 24 časa potvrđena 163 nova slučaja zaraze virusom korona, na osnovu 6.819 testiranih uzoraka. Od poslednjeg preseka preminulo je još pet osoba, dok se u bolnicama širom naše zemlje na respiratorima nalazi 107 pacijenata. U Srbiji su ukupno zaražene 28.262 osobe, a preminulo je 646 pacijenata, tako da procenat smrtnosti iznosi 2,29 odsto. Od početka epidemije testirane su 754.143 osobe.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo COVID-19 kod 229 korisnika i 90 zaposlenih. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 728, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 287.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Doživeti stotu”, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Stara pruga”, Umka, Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Radost” u Negotinu i Doma za smeštaj odraslih i starijih ”Nada” u Beogradu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ogroman red građana koji čekaju PCR te stiranje formirao se i jutros ispred Instituta za vakcine i serume “Torlak” u Beogradu. U redu su građani iz svih delova Srbije, ali ima i onih koji su stigli iz Makedonije, Republike Srpske. Razlog je to što se u Torlaku ne zakazuje testiranje, a rezultati se dobijaju istog dana. Za državljane Srbije PCR testiranje na zahtev košta 6.000 dinara, a za strance 120 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here