Počela primena platforme “eAukcija”

0
727

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas počela primena platforme „eAukcija“, koja je namenjena elektronskom javnom nadmetanju, odnosno prodaji pokretnih i nepokretnih stvari u izvršnom postupku.

Platforma „eAukcija“ omogućava odvijanje čitavog postupka prodaje u izvršnom postupku javnih izvršitelja elektronskim putem, počev od objavljivanja nadmetanja, preko licitiranja do oglašavanja najpovoljnije ponude.

Od prvog septembra eAukcija biće jedini način javne prodaje u izvršnom postupku, a do tada će javni izvršitelji moći da biraju način na koji će sprovoditi javnu prodaju.

Pomoćnica ministra pravde u Vladi Republike Srbije Jelena Deretić izjavila je tim povodom da na sajtu eaukcija.sud.rs svi zainteresovani mogu da vide šta se prodaje u izvršnim postupcima, odnosno sve što javni izvršitelji oduzmu, a predmet je javne prodaje.

Deretić je istakla da je takav postupak transparentan, pošten i omogućava fer nadmetanje, za razliku od dosadašnjeg, kada je relativno uzak krug lica učestvovao u nadmetanjima.

Pravo da učestvuju u elektronskom nadmetanju imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica uz elektronski sertifikovan potpis, objasnila je Deretić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here