Ana Lalić o obustavljanju krivičnog postupka protiv nje

0
166

Obustavljanje krivičnog postupka protiv mene je jedini logični epilog, izjavila je novinarka Ana Lalić.

Novinarka Ana Lalić zvanično je dobila rešenje iz novosadskog tužilaštva da se obustavlja postupak koji je pokrenut protiv nje i da se povlači krivična prijava za uznemiravanje javnosti i širenje panike. Postupak je obustavljen zbog nedostatka dokaza. Upitali smo Anu Lalić kako komentariše ovakav epilog?

Pandemija korona virusa, odnosno prošlo vanredno stanje uvedeno zbog pandemije u Srbiji, dodatno je doprinelo ugrožavanju stepena slobode medija i narušavanju položaja novinara u zemlji, ocenili su analitičari.

Profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević istakla je da je Srbija danas gore mesto za slobodu medija nego što je bila prošle godine. Kako je dodala, pandemija Covid-19 ubrzala je ovu višegodišnju negativnu putanju.

„Vanredno stanje iskorišćeno je kao paravan za pojačane napade na slobodu medija. Koristilo se sve: uredbe o ograničavaju informisanja, zastrašivanje hapšenjem, konferencije za novinare bez novinara, verbalni napadi i uvredljivi govor državnih zvaničnika protiv medija, konfuzije i nadrilekarstvo iz režimskih studija. Teško je i pobrojati koliko je u proteklom periodu, i uz sve napore da obuzda pandemiju, vlast uspevala da radi protiv slobode govora“, rekla je Milivojevićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here