Miloš Jovanović: Potreban je dijalog unutar opozicije

0
204

Bez obzira na ishod izbora, dijalog između opozicije i vlasti je neophodan.

Miloš Jovanović, predsednik DSS-a, izjavio je da će smena Aleksandra Vučića biti dugotrajan proces i da je potrebno da se opozicija ujedini i da odustane od isprazne politike koja se zasniva na frazi „ua Vučiću“. Upitali smo ga kako vidi političke prilike u Srbiji posle izbora?

„Nezadovoljstvo građana vlašću i njenim odlukama pokazuje da je došao poslednji čas da se situacija u Srbiji reši društvenim dijalogom o svim otvorenim pitanjima i potvrđuje da je Srbiji, više od puke promene vlasti, potrebna korenita promena političkog sistema“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je u uslovima krajnje složene epidemiološke situacije, u okolnostima kada je Srbija izložena velikim pritiscima u vezi sa rešavanjem pitanja Кosova i Metohije i kada je potpuno neizvesna ekonomska situacija, nužno da svi politički akteri ostave po strani stranačke i lične interese i sve svoje snage ulože u pokušaj postizanja širokog političkog konsenzusa.

Jovanović je istakao da činjenica da su nedavno održani parlamentarni i lokalni izbori i da je vladajuća koalicija ostvarila rezultate kakve znamo, ne može i ne sme da bude razlog da dijalog izostane jer, kako kaže, „nema ničeg opasnijeg za državu od rešavanja političkih neslaganja na ulici“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here