Zlatibor – Gold gondola puštena u probni rad

0
197

Panoramska gondola između Zlatibora i Tornika danas je puštena u probni rad, a prve putnike primiće već od oktobra. Od najduže panoramske žičare na svetu i jedinstvene atrakcije u koju je opština Čajetina iz sopstvenih sredstava uložila 13 miliona evra, očekuje se da bude važan sadržaj zlatiborske ponude i zamajac novog turističkog razvoja.

Najduža panoramska gondola na svetu duga 9 km, Gold Gondola, za čiju izgradnju je kamen temeljac postavljen na današnji dan pre pet godina, puštena je u probni rad na međustanici kod Ribničkog jezera. Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da je tokom realizacije projekta bilo mnogo prepreka koje su uspešno savladane i da su stanovnici Zlatibora i njegovi posetioci dobili gondolu kojom mogu da se ponose. On je rekao i da nije slučajno to što je kamen temeljac postavljen baš na praznik Preobraženje Gospodnje.

Gold gondola je najveća i najznačanija infrastrukturna investicija opštine Čajetina, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra. Probni rad podrazumeva početak testiranja koje će, u skladu sa dinamikom i procedurama, trajati narednih mesec do mesec i po dana rekla je direktorka JP “Gold gondola” Bojana Božanić.

Božanić je rekla i to da je cilj još od početka projekta bio da se na Zlatiboru izgradi nešto novo i da tako ova planina ode korak dalje na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi. “U narednih sedam do deset godina želimo da ostvarimo mnogo veći broj noćenja nego što danas imamo, da to bude do deset miliona i milion turista. Sigurna sam da ćemo sa brojem investicija, ulaganjima i brojem ljudi koji već sada zbog gondole dolaze na Zlatibor to i ostvariti” zaključila je direktorka “Gold gondole”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here