Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Slovenije, Poljske i Kambodže

0
95

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novih ambasadora Slovenije, Poljske i Kambodže.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Republike Slovenije Damjana Berganta i poželeo mu dobrodošlicu, uz nadu da će tokom diplomatskog mandata u Beogradu uspešno doprineti razvoju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da je u proteklom periodu dat značajan podsticaj bilateralnim odnosima, kao i to da su intenzivirani politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije, uz nadu za povećanje investicija sa obe strane i trgovinske razmene. Dvojica sagovornika su se saglasili da su u tome ulogu odigrale i zajedničke sednice vlada dveju zemalja. Ambasador Bergant je, prenoseći pozdrave predsednika Pahora, rekao da se nada da će okolnosti uskoro dozvoliti da se nastavi sa razmenom poseta na najvišem nivou, s obzirom na to da su prošle godine Srbiju posetili predsednik i tadašnji premijer Slovenije, što je doprinelo da bilateralni odnosi dostignu viši nivo.

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću je akreditivna pisma predao i novi ambasador Republike Poljske Rafal Perl.

Poželevši mu dobrodošlicu i uspešan ambasadorski mandat, predsednik Vučić je rekao ambasadoru Perlu da će imati njegovu punu podršku, kako bismo ojačali međusobne veze i otvorili nova područja saradnje dveju zemalja. „Srbija će biti pouzdan partner Poljske kako bi dobre političke odnose pratila još bolja ekonomska i svaka druga saradnja“, naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je zato zamolio ambasadora Perla da prenese njegov poziv predsedniku Poljske Dudi da poseti Srbiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je i akreditivna pisma novog ambasadora Kraljevine Kambodže Vute Tana, izrazivši zadovoljstvo što njegova zemlja, posle bezmalo tri decenije, ponovo otvara ambasadu u Beogradu, kao i nadu da bi svečanom otvaranju ambasade mogao da prisustvuje neko od visokih kambodžanskih zvaničnika.

Poželevši dobrodošlicu i uspešan mandat ambasadoru Tanu, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će Srbija i Kambodža u narednom periodu unaprediti politički dijalog i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnom stavu Kambodže da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, rekavši da i Kambodža može da računa na podršku Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here