Aleksandar Vulin: Hrvati moraju da se suoče sa istinom

0
134

Odnosi Srbije i Hrvatske su vrlo komplikovani, a dve strane pogotovo ne mogu da se usaglase oko pitanja iz nedavne prošlosti.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu predsednika Hrvatskog sabora da je istorija dobro poznata i da se zna ko je bio agresor a ko je žrtva, kao i da je lopta u dvorištu Srbije, izjavio je sledeće: “Dvadeset pet godina nakon završetka građanskog rata u Hrvatskoj, funkcioneri Hrvatske se hvale spremnošću da posete dva ili tri mesta na kojima su pobijeni Srbi. Radost zbog proterivanja Srba teško skrivaju, ali zato lako napadaju Srbiju. “

“Licemeri koji obilaze kao pijačnom trgovinom tačno utvrđen broj srpskih grobova bi uz cvet na humke, koje nisu priznali 25 godina, mogli da polože i sudske presude zločinaca koji su Srbe poubijali. Dok to ne urade neka ćute i neka bar pokušaju da se suoče sa istinom o građanskom ratu u Hrvatskoj, ratu koji su izazvali i vodili u svakom selu i gradu gde je bilo Srba, a ne samo gde je bilo borbi i vojski”, poručio je ministar Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here