Nova klasa rezervnih oficira Vojske Srbije

0
669

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja za rezervne oficire generacije „Mart 2020” i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije, u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu.

Čestitajući najmlađim rezervnim oficirima prvi čin, ministar Vulin je rekao da je martovska generacija slušalaca za rezervne oficire dobila nezahvalan i težak zadatak da u trenutku kada se naša nacija borila sa koronavirusom, bude baš tu, na raspolaganju svojoj zemlji i svom narodu.

U čin rezervnog potporučnika proizvedeno je 30 slušalaca roda pešadije i četvoro iz službe telekomunikacija.

Prvi u rangu ovogodišnje 137. klase slušalaca rezervnih oficira, rezervni potporučnik Uroš Jovanović, u ime generacije „Mart 2020“, rekao je da su patriotska osećanja razlog što su njegove kolege i on odlučili da nakon završenih civilnih fakulteta ponesu zvanje rezervnih oficira Vojske Srbije. Iako je njihovo usavršavanje realizovano u otežanim uslovima zbog virusa kovid-19, Jovanović istakao je da to nije bila prepreka novoj generaciji rezervnih oficira da doprinese višemesečnoj borbi na suzbijanju infekcije

Najboljima u generaciji rezervnih oficira Vojne akademije, rezerevnom potporučniku Urošu Jovanoviću, rezervnom potporučniku Stefanu Arizanoviću i rezervnom potporučniku Nataši Živanović, ministar Vulin uručio je ručne časovnike sa posvetom.

Pre kursa za rezervne oficire Vojske Srbije potporučnik u rezervi Stefan Arizanović iz Vranja završio je Visoku poslovnu školu strukovnih studija, smer porezi i carina. Kao motiv da postane rezervni oficir, naveo je porodičnu tradiciju i oca koji je bio vojno lice.

U čin rezervnog portporučnika danas je promovisana i Nataša Živanović iz Krupnja, inače master profesor fizičkog vaspitanja.

Današnjoj Svečanosti prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Savo Iriškić i načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Ljubiša Đolović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here