Vulin je otvorio vazdušnu streljanu u Vojnoj gimnaziji

0
275

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom početka školske godine, obišao je internat Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, gde je otvorio novu, najmoderniju vazdušnu streljanu u zemlji i prisustvovao prikazu gađanja vazdušnim oružjem.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je prilikom obilaska internata Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, istakao da je vojno obrazovanje ključ i osnov svake vojske. Prema njegovim rečima, svako ko veže svoju sudbinu za Vojsku Srbije treba da da sve od sebe, a sve ostalo je posao sistema.

Ministru odbrane prezentovana je nova oprema za radiogoniometrisanje, nakon čega je obišao zgradu internata. Učenicima 48. klase Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, koji su danas započeli školovanje, ministar Vulin je poželeo mnogo uspeha rekavši da Vojna gimnazija, osim što nudi besplatno školovanje, obezbedjuje i pruža odlično znanje koje je neophodno za upis Vojne akademije.

Ministar Vulin je tokom obilaska pozdravio nekadašnje učenike Vojne gimnazije iz njene prve klase, a obilasku su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here