Vulin u Rusiji u muzejskom kompleksu Put sećanja

0
82

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom položio je cveće na spomenik „Majke Pobednika“ u muzejskom kompleksu “Put sećanja” nadomak Moskve.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom i ministrima odbrane koji prisustvuju zajedničkom zasedanju ministara odbrane država učesnica Zajednice nezavisnih država, položio je cveće na spomenik „Majke Pobednika“ u muzejskom kompleksu “Put sećanja” nadomak Moskve. Ministri odbrane obišli su Glavni hram Oružanih Snaga Ruske Federacije i Muzejski kompleks „Put sećanja“ gde su posadili po drvo jabuke.

Glavni hram Oružanih Snaga Ruske Federacije u Parku Patriot nadomak Moskve, deo je raskošnog memorijalnog kompleksa koji spaja rusku pravoslavnu tradiciju sa pobedom Sovjetskog Saveza nad okupatorskim nacističkim snagama u Velikom otadžbinskom ratu od 1941-1945. godine.

Hram je podignut u čast vojnih pobeda Rusije, na inicijativu ministra odbrane Sergeja Šojgua, a povodom obeležavanja jubileja – 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

Grumen srpske zemlje sa groblja Oslobodiocima Beograda poslat je u Rusiju u okviru akcije „Put sećanja“ i postavljen  u temeljima Glavnog hrama Oružanih snaga Ruske Federacije, a širom Evrope prikupljeno je 15.000 uzoraka zemlje gde su sahranjeni sovjetski vojnici koji su život izgubili u borbi protiv fašizma.

U jedinstvenom muzejskom kompleksu “Put sećanja”, nalaze se istorijski eksponati iz Velikog otadžbinskog rata, uključujući fotografije, dokumente, odlikovanja, oružje, lične predmete vojnika i oficira iz arhiva Centralnog muzeja oružanih snaga Rusije.

Muzej „Polje pobede“ je napravljen na otvorenom  i predstavlja rekonstrukciju bojnog polja tokom odbrane Moskve 1941. godine, gde je zaustavljena vojska nacističke Nemačke i kada je započeo pobedonosni kontranapad sovjetskih trupa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here