Brnabić – Stanovi za pripadnike službi bezbednosti u Vranju

0
256

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, novoizgrađene stanove za pripadnike službi bezbednosti u Vranju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom obilaska novoizgrađenih stanova za pripadnike službi bezbednosti istakla da ovaj projekat ima širi efekat na društvo. Ona je rekla da je obezbeđen posao za naš građevinski sektor o čemu svedoči podatak da na gotovo svim gradilištima stanogradnje rade domaća preduzeća i minimum 80 odsto materijala je poreklom iz Srbije.

Brnabić je iskazala zahvalnost svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama na požrtvovanju kako bi građani Srbije bili bezbedni.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je precizirala da je u Vranju do sada završeno 186 stanova, dok će do kraja 2022. godine biti gotovo 7.950 stambenih jedinica u sedam gradova u Srbiji, u koje će Vlada uložiti 290 miliona evra. Ona je istakla da se gradi 5.500 stanova, dodavši da se time pripadnicima službi bezbednosti obezbeđuje dom, ali i pomažu naše građevinske kompanije koje izvode radove. Mihajlović je dodala da domaće srpske kompanije proizvode i opremu koja se koristi u ovim stanovima, te da je važno da u ovim izazovnim vremenima učinimo sve da građevinarstvo ide dalje i da svi imamo posla.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević objasnio je da su ovi stanovi, pored vojske, namenjeni i policiji, borcima, vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca. Đorđević je rekao da je u planu da se državni projekat stanogradnje proširi i na lekare, medicinsko osoblje i mlade bračne parove, što će doprineti podsticanju mladih da ostanu u svojoj zemlji i stvaraju porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here