Konkurs Ministarstva odbrane za dodelu studentskih stipendija

0
207

Na konkurs Ministarstva odbrane za dodelu stipendija mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i fakulteta iz oblasti mašinskog inženjerstva. Konkurs je otvoren do 30. oktobra 2020. godine.

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 34 studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini. Konkurs je raspisan za studente osnovnih akademskih studija četvrte godine fakulteta iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i studente treće ili četvrte godine fakulteta iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva. Stipendije će dobiti 14 studenata master studija i 20 studenata osnovnih akademskih studija. Visina studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini za studente master studija je 50.000 dinara, za studente četvrte godine 40.000 dinara, a za studente treće godine osnovnih studija 35.000 dinara.

Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane, u svojstvu civilnih lica, a njihova buduća radna mesta nalaze se u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu gde će raditi na istraživačkim i razvojnim projektima u okruženju koje omogućava kreativan rad i mogućnost stalnog stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu.

Na ovaj način Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje usmere u razvoj i unapređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje. Vojna industrija je nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologija. Razvoj naoružanja i vojne opreme je jedan od generatora razvoja savremene nauke i savremenih tehnologija u celom svetu. Vojnotehnički institut je već 72 godine izvor tehničkih inovacija i generator savremenih tehnologija u oblasti odbrambene industrije naše zemlje. Institut radi na razvoju naoružanja, sa ciljem da naša vojska bude jaka i pouzdana, a naša zemlja sigurna i slobodna. Razvoj savremenih složenih borbenih i neborbenih sistema je ono što karakteriše osnovnu delatnost Vojnotehničkog instituta. Rad u Vojnotehničkom institutu pruža mogućnost učešća u razvoju najsavremenijih sredstava naoružanja i vojne opreme: raketnih vođenih i nevođenih sistema, savremenih borbenih sistema, besposadnih platformi, bespilotnih letelica, savremenih elektronskih i komunikacionih sistema, radarskih i PVO sistema. Zaposlenje u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac omogućava mladim inženjerima izazovne zadatke na praćenju, ispitivanju, održavanju i generalnom remontu novih savremenih i složenih eksplozivnih ubojnih sredstava. Ttehnički remontni zavod Kragujevac, koji začetke svog poslovanja beleži još od 1853. godine, danas ima visoko tehničko-tehnološki modernizovane linije za laboratorijska ispitivanja hemijske stabilnosti baruta i raketnih goriva, koje omogućavaju stalno praćenje i unapređenje procesa ispitivanja ubojnih sredstava, a zahvaljujući specijalnoj opremi koju poseduje omogućava i njihova poligonska balistička ispitivanja.

Konkurisanjem za stipendiju Ministarstva odbrane stiču se uslovi i otvara se mogućnost za dobijanje posla i izgradnju karijere u ovim eminentnim i prestižnim ustanovama koje imaju svoje prepoznatljivo mesto u domaćoj i stranoj stručnoj javnosti. Po uspešnom završetku školovanja, osim sigurnog zaposlenja, stvaraju se uslovi za rad u savremenim laboratorijama i angažovanju na realizaciji konkretnih i vrlo primenljivih projekata, koji kao krajnji proizvod imaju upotrebnu vrednost u odbrani Republike Srbije. Učestvovati u razvoju Vojske Srbije je važna životna misija, a ne samo običan posao.

Lično usavršavanje je jedno od potreba i prioriteta kome Ministarstvo poklanja veliku pažnju. Na ovaj način, daroviti mladi ljudi su u mogućnosti da se brzo i efikasno uključe u najsavremenije tehnološke procese dajući svoj doprinos razvoju naoružanja i vojne opreme.

Konkurs je otvoren do 30. oktobra 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here