Nikola Šainović o sporazumu u Vašingtonu

0
277

Pošto je domaćin potpisivanja sporazuma u Vašingtonu bio predsednik Amerike, zato je našu delegaciju morao da vodi predsednik Srbije.

Srpsku delegaciju u Vašingtonu predvodio je predsednik države Aleksandar Vučić, a u njoj su još bili ministar finansija, predsednik Privredne komore i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju. Mnogi su komentarisali odsustvo ministra inostranih poslova Ivice Dačića. Pitali smo člana predsedništva SPS-a Nikolu Šainovića zašto predsednik njegove partije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić nije bio u sastavu državne delegacije u Vašingtonu.

Nikola Šainović je rekao da nije neobično to što na pregovorima u Vašingtonu nije bio ministar inostranih poslova Ivica Dačić i njegov partijski drug Branko Ružić je rekao  da je Ministar Dačić već godinama, uz predsednika Vučića, jedan od najvažnijih članova našeg tima za dijalog o Kosovu i Metohiji, da je učestvovao u svim fazama procesa, pa i u ovoj u Vašingtonu, tako da to što fizički nije bio prisutan nimalo ne umanjuje njegovu važnu ulogu u ovom komplikovanom i teškom poslu. Ružić je napomenuo i to da je najvažnije to da smo, uprkos svim pritiscima i izazovima, dobili sporazum koji u potpunosti štiti naše državne interese, a uz to otvara novu perspektivu za našu zemlju i građane, pre svega kada je reč o ekonomiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here