Milenko Pavlov – Glumački počeci u Zrenjaninu

0
287

Sećam se uvek punog gledališta, i sećam se dugih aplauza kad je narod voleo pozorište i išlo se na kartu više, rekao je glumac Milenko Pavlov.

Milenko Pavlov je jedan od naših najpopularnijih glumaca i majstor komedije kako na pozorišnoj sceni, tako i na malim ekranima. Publika već decenijama uživa u njegovim glumačkim ostvarenjima. Milenko Pavlov je rođen u Srpskoj Crnji, a prve korake na daskama koje život znače započeo je u Zrenjaninskom dramskom studiju. Upitali smo Milenka Pavlova da li je nostalgičan za tim periodom svog života.

Milenko Pavlov rođen je 8. aprila 1950. godine u Srpskoj Crnji. Još kao dečak u osnovnoj školi Milenko je znao da će uploviti u glumačke vode. Tada u šestom razredu osnovne škole prvi put stao je na pozornicu. On je posle završenog zanata za preciznog mehaničara počeo da pohađa Zrenjaninski dramski studio i na posletku završio na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Otac Kosta i majka Kata na kraju su prihvatili njegov poziv kada su ga videli na televiziji, gde je debitovao u seriji “Pripovedanja” Radoja Domanovića, 1979. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here