Rasim Ljajić – Mišlenove zvezdice za restorane u Srbiji

0
205

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da će u decembru biti poznato koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenove zvezdice i koliko.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije istakao da Mišlenove oznake puno znače za privlačenje visoko platežnih stranih gostiju I turista.
Ljajić je napomenuo I da će već ove nedelje prve turističke agencije dobiti polise osiguranja i tako steći uslove da obnove licence za rad.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović saopštila je da Srbija od danas postaje deo porodice prestižnog Mišlenovog gastronomskog vodiča, kao i da će u decembru biti objavljeno koji su restorani u našoj zemlji dobili to najprestižnije kulinarsko priznanje. Labović je podsetila na to da je u Beogradu već predstavljen turistički vodič Mišlena kao prvi korak saradnje, a da je sada drugi, značajniji korak, ulazak u Mišlenovu gastronomsku selekciju, koja će doprineti pozicioniranju Srbije kao gastronomske destinacije.
Labović je napomenula da je to globalno najprestižniji gastronomski vodič koji postavlja standarde u gastronomiji i da je prisutan u svega 33 zemlje u svetu, što potvrđuje da Srbija može da parira svetskom kvalitetu kada je gastronomska ponuda u pitanju. Ona je navela da približno 20.000 restorana ima neko od obeležja Mišlena, a samo 17 odsto ima neku od zvezdica, što potvrđuje da ćemo ući u izuzetnu porodicu kada su restorani i gastronomska ponuda u pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here