Promocija knjige Podnebesje Branke Jajić 19. oktobra

0
220

U Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 19. oktobra, od 19 časova, biće održana promocija knjige Podnebesje – Sve djevojske vrane i svrake, a ja tica lastavica autorke Branke Jajić. Reč je o zbirci priča čija se radnja događa u njenom detinjstvu, mladosti i zrelom dobu, a u kojima se prepliću stvarnost i mašta.

Kulturni centar zrenjanina će u ponedeljak 19. oktobra od 19 časova biti domaćin promocije klnjige Branke Jajić koja nosi naziv Podnebesje – Sve djevojke vrane i svrake, a ja tica lastavica. Knjiga je svetlost dana ugledala prošle godine na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, a njena promocija u Zrenjaninu zbog epidemiološke situacije odlagana je nekoliko puta. Predstojećeg ponedeljka o knjizi će govoriti Brankini prijatelji i saradnici, a predviđen je i prigodan kulturno-umetnički program.

Knjiga Podnebesje – Sve djevojke vrane i svrake, a ja tica lastavica je zbirka priča čija se radnja zbiva u autorkinom detijnstvu, mladosti i zrelom dobu, a u njima se prepliću stvarnost i mašta. Mr Milena Bečejac – novinarka i kolumnistkinja lista „Zrenjanin“ je u recenziji knjige napisala sledeće: „Sve je to u nama. Napisano drugom rukom, ali svi smo tu. Pronalazimo se u pričama, u sećanjima, u ispovednoj prozi Branke Jajić. Kao da smo ih, na momenat, sami napisali, jer već od prvog čitanja, mi, čitaoci, i autor, postajemo jedno. U slikama detinjstva, mladosti, u radostima, ali i u tuzi… U svemu što je život sam!”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here