Promocija knjige Milenijumske tajne Česterega Milorada Savića

0
411

Knjiga „Milenijumske tajne Česterega“, autora Milorada Savića, predstavljena je zrenjaninskoj publici u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak 15. oktobra.

U velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak 15. oktobra predstavljena je knjiga Milorada Savića koja nosi naziv Milenijumske tajne Česterega. Izdavač knjige je Društvo novinara Vojvodine, a recenzenti su prof. dr Nemet Ferenc, istoričar kulture i dr Milan Micić, istoričar i književnik. Milorad Savić je najpre govorio o naslovu knjige i slikama koje krase njene korice.

Autor knjige govorio je i o istoriji Česterega koja je predstavljena u ovoj knjizi i koja obuhvata period od prvog pomena Srba sve do ove godine.

Recenzent knjige prof. dr Ferenc Nemet je rekao da knjiga Milenijumske tajne Četerega Milorada Savića predstavlja opsežnu, sveobuhvatnu i pre svega odlično napisanu monografiju mesta Čestereg u kojoj autor ovo mesto smešta u jedan istorijski okvir dajući pregled starije i novije istorije Banata, migracija i svih važnih istorijskih događaja sa kojima se prepliće i istorija Česterega.

Autor knjige „Milenijumske tajne Česterega“ Milorad Savić je rođen u Česteregu 1949. godine. U rodnom selu završio je osnovnu školu, a potom Gimnaziju „Koča Kolarov“ u Zrenjaninu i Fakultet političkih nauka u Beogradu. Bio je dugogodišnji dopisnik i urednik Dopisništva novosadskog „Dnevnika“ i dopisnik Novinske agencije Tanjug. Pored brojnih publikacija autor je i izložbe fotografija „Svedoci trajanja – srpski manastiri i crkve u rumunskom Banatu“, kao i stalne postavke „Dan doseljenja i sećanja“ u Česteregu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here