Srđan Škoro – Nisu svi političari isti, niti imaju iste rezultate

0
164

Novinar Srđan Škoro prokomentarisao je činjenicu da veliki broj građana nije izašao na prethodne izbore govoreći da narod često zaboravlja ko je vladao u teškim vremenima za Srbiju, te da ga treba podsećati na rezultate rada različitih političkih opcija.

Na poslednjim izborima više građana je ostalo kod kuće nego što je izašlo na birališta. Ankete pokazuju da je sve veći broj građana nezainteresovan za politiku i da su neodlučni kada treba da izaberu političara kome veruju i za koga bi glasali. Građani često takav svoj stav pravdaju frazom da su svi isti i da njihov glas ne može ništa da promeni. Zamolili smo novinara Srđana Škora da prokomentariše ovakav stav građana.

Ankete pokazuju da sve veći broj građana postaje nezainteresovan za politička dešavanja, doživljavajući sve političke opcije kao iste. Neodlučni kome bi dali svoj glas, građani su često odlučivali da uopšte ne izađu na izbore. Novinar Srđan Škoro kaže da trenutnim vlastima odgovara takav stav, ali da on nije ispravan. On objašnjava da narod stalno treba podsećati na rezulate rada kako političkih opcija, tako i samih političara, te da su ljudi koji su sada na vlasti zaslužni za problematične situacije u prošlosti kakve su: ratovi, hiperinflacija, uvođenje viza za putovanja, plate od nekoliko maraka i redovi za osnovne životne namirnice. Ti isti političari, podseća Škoro, stavljali su lične interese iznad interesa naroda i sticali bogatstvo. Demokratska opcija koja je došla na vlast posle 5. oktobra, nije zatekla ništa, a uspela je da dovede Srbiju u bolju poziciju. Srđan Škoro misli da je glavni problem sa vlastima koje su došle posle petooktorbarske promene taj što su bili blagonakloni prema političkim protivnicima, pa su se oni posle određenog vremena vratili i nastavili da Srbiju vraćaju unazad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here