Održavanje lokalnih, parlamentarnih i predsedničkih izbora u Srbiji ne treba organizovati istovremeno već ih je potrebno rasporediti u različite vremenske intervale. Na taj način će, po rečima profesora Čedomira Čupića, građani Srbije imati dovoljno vremena da dobro razmisle za koga će glasati.

 

Skupština slobodne Srbije je udruženje građana koje ima za cilj da okupi građane, pokrete i političke aktere u Srbiji radi stvaranja demokratskog okvira za promenu sistema. Ovo udruženje zalagaće se za medijsku slobodu i fer izbore, a s obzirom na razorenost institucija i potpuno uništavanje parlamentarizma u Srbiji, pitali smo profesora Čedomira Čupića kako će se Skupština slobodne Srbije boriti za ostvarenje svojih ciljeva.

Početkom oktobra, Skupština slobodne Srbije organizovala je na Platou ispred Filozofskog fakulteta prvo protestno okupljanje kome su prisustvovale brojne ugledne ličnosti, lideri političkih partija i nezadovoljni gradjani koji žele promene. Ovo udruženje zalagaće se za promenu zakonskih propisa koji će omogućiti da vladavina prava postane zakon za sve buduće vlade, a sve u cilju stvaranja demokratskog okvira za promenu sistema u Srbiji.