Siniša Kovačević o romanu Reka sa četiri ušća

0
2500

Moj novi roman “Reka sa četiri ušća” govori o čoveku koji je posle 20 godina boravka u Kanadi odlučio da se vrati u Srbiju u Beograd, da svede neke račune, rekao je pisac Siniša Kovačević.

 

Posle knjige “Osvajanje zavičaja” koja je naišla na odličan prijem kod čitalačke publike, naš poznati dramaturg objavio je novu knjigu pod naslovom “Reka sa četiri ušća”. Čitaoci sa nestrpljenjem čekaju nova ostvarenja Siniše Kovačevića koji uvek ispuni očekivanja publike. Zamolili smo Sinišu Kovačevića da nam otkrije deo radnje svog novog romana.

Kada posle dvadeset godina boravka u Kanadi, doktor Vojin Stojanović odluči, neočekivano i odjednom, da se vrati u Srbiju i pozvoni na nekoliko vrata u Zemunu, Somboru, Beogradu… Da skokne do Zagreba, neće znati u šta se upustio. Razumevaće postepeno u kakvu političku kaljugu se pretvorila njegova Prva Otadžbina i u kakav mulj kriminala, podlosti i beščašća je potonuo njegov rodni grad. Kada mu, u jednom trenutku, život bude ozbiljno ugrožen, odlučiće da se vrati u Drugu Otadzbinu, u Toronto… A onda će se, opet hirovito i nenadano, predomisliti i odlučiti da ostane i da se bori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here