Vladimir Kovčin – Korona virus napada sve organe

0
141

Posle jednogodišnje borbe protiv virusa Covid 19, još uvek nema dovoljno informacija o retkim pojavama i manifestacijama koje ovaj virus izaziva kod obolelih. Za sada se zna da napada ne samo pluća već i druge organe.

 

Najobimnije studije o Covid19 pokazuju da najveći broj pacijenata je ili bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom. Teži oblik ove bolesti zapaža se kod starijih ljudi, kod dijabetičara i kod gojaznih osoba. Upitali smo onkologa Vladimira Kovčina da li dovoljno znamo o korona virusu posle jednogodišnje borbe protiv pandemije Covid19.

Korona virusom zaraženo je više od 42 miliona ljudi širom sveta, broj preminulih je odavno prešao prvi milion, a Kovid-19 stigao je u gotovo sve kutke planete. Poslednjih dana broj novozaraženih raste u čitavom svetu, i mnoge države ponovo uvode stroge mere zaštite, od delimičnog karantina do ograničavanja kretanja. Onkolog Vladimir Kovčin upozorio je da o virusu i njegovim manifestacijama još nema dovoljno informacija, te da on može biti potencijalno opasan po sve organe, ne samo po pluća. Vakcine protiv virusa Kovid-19 još uvek nema, a zdravstveni stručnjaci i dalje savetuju oprez i pridržavanje mera zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here