Sastanak Nebojše Stefanovića i ambasadora Mađarske

0
76

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom.

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je na sastanku sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom istakao ulogu i doprinos Mađarske održavanju regionalne stabilnosti. On je podsetio da je spoljnopolitički cilj Republike Srbije članstvo u Evropskoj uniji, kao i razvoj saradnje sa zemljama regiona, radi održavanja mira i stabilnosti što su ključni preduslovi za ekonomski napredak. Stefanović se zahvalio na doprinosu mađarskog kontingenta u KFOR-u i očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, u čemu će značajnu ulogu imati i preuzimanje funkcije komandatna KFOR koje je predviđeno za novembar sledeće godine. Ministar je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti odbrane i ocenio da u narednom periodu postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Ambasador Pinter čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, poželevši mu uspeh u daljem radu. Istakao je da je saradnja u oblasti odbrane Republike Srbije i Mađarske dostigla istorijski maksimum i da je u potpunosti zadovoljan njenim razvojem, ali da postoje mogućnosti za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa.Izneo je nameru mađarske strane da aktivnosti predviđene za tekuću godinu, čija je realizacija izostala zbog epidemiološke situacije, budu preplanirane za narednu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here