Jovana Stojković – Efikasnost mera Kriznog štaba videće se analizom njihovih posledica

0
141

Kakva je efikasnost mera koje donosi naš Krizni štab, ali i čitav svet, videće se tek analizom svih posledica koje te mere mogu izazvati, poručila je doktorka Jovana Stojković iz udruženja „Živim za Srbiju“.

Jesen je donela značajno pogoršanje epidemiološke situacije u Srbiji. Po podacima Kriznog štaba broj obolelih je preko dve hiljade, a dnevno od Covid19 umre dvocifren broj ljudi. Najavljuje se vraćanje restriktivnih mera u cilju stabilizacije i suzbijanja epidemije. Upitali smo doktorku Jovanu Stojković kako kometariše ove najave Kriznog štaba.

Brojke koje ukazuju na stanje obolelih u Srbiji, ali i svetu deluju veoma dramatično. Ipak, doktorka Jovana Stojković iz udruženja „Živim za Srbiju“, rekla je da je virusa i drugih zaraznih bolesti bilo i ranije, te da informacije koje govore o visokoj opasnosti i smrtnosti od ovog virusa opovrgavaju veliki svetski stručnjaci. Sa druge strane, ona je upozorila da bi visoko restriktivne mere mogle usloviti još opasnije posledice po fizičko i psihičko zdravlje ljudi, ali i da bi mogle uticati, kako na ekonomiju, tako i na ostale segmente života i društva. Zbog podataka do kojih je teško doći u zvaničnim medijima, a odnose se na virus Kovid19 i posledice reorganizacije sveta uslovljene njime, ona se pita da li se radi samo o bolesti ili i o nekakvom projektu kontrole ponašanja ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here