Dejan Lučić – Vašingtonski sporazum je propust naše diplomatije i obaveštajnih službi

0
126

Vašingtonski sporazum je propust naše diplomatije i vojne obaveštajne službe kao i civilne obaveštajne službe, BIA-e, zato što su trebali da znaju sta će biti i nisu smeli da dozvole da Vučić uleti u “minsko polje”, što mu se i dogodilo, rekao je Dejan Lučić.

Srbija se sporazumom u Vašingtonu obavezala da će izmestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, dok će uslediti medjusobna priznanja Izraela i Kosova. Pre tri godine Srbija je glasala za rezoluciju koja osudjuje proglašenje Jerusalima za glavni grad Izraela. Upitali smo Dejana Lućića da li Srbija gubi moralno pravo da se poziva na rezoluciju 1244, ako krši rezolucije vezane za izraelsko-palestinski sukob.

Potpisujući Vašingtonski sporazum, Srbija se obavezala da će izmestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, dok je  pre tri godine glasala za rezoluciju koja osuđuje proglašenje Jerusalima za glavni grad Izraela. Vučić je bio zapanjen time što se dogodilo i tim što je trebalo da potpiše, rekao je  Dejan Lučić. On smatra da je Vašingtonski sporazum propust kako naše diplomatije tako  i naših vojnih i civilnih obaveštajnih službi koje su morale da znaju šta će biti i koje nisu smele da dozvole da Vučić uleti u “minsko polje”, što mu se i dogodilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here