Izložba slika Viorela Flore

0
153

U Mađarskom duhovnom centru otvorena je izložba akademskog slikara Viorela Flore na kojoj su predstavljeni njegovi radovi iz različitih perioda stvaralaštva pa se tako može videti slika koja je nastala tokom studija, slika koja je nastala tokom boravka na usavršavanju u Parizu, kao i najnoviju sliku na kojoj su velikani Srbije.

U Mađarskom duhovnom centru, koji je otvoren pre dva meseca postavljena je izložba akademskog slikara Viorela Flore. Ovo je prva samostalna izložba u ovom prostoru, a pre ove održana je zajednička izložba art kluba Udruženja Petefi. Na izložbi posetioci mogu videti Florine radove koji su nastali još na studijama, kasnije radove, kaoi najnovija dela.

Gost ove izložbe je, kao i uvek, Florina ćerka Adela Flora pa tako posetioci mogu videti njen portet koji je Viorel naslikao, ali pored toga mogu videti i njenu sliku. Pored njenog portreta nalaze se i portreti Florinih roditelja.

Govoreći o svom likovnom stvaralaštvu Viorel Flora je rekao da slika samo vedrim i svetlim bojama istakavši da pravila koja postoje u slikarstvu treba da važe i u životu.

Zainteresovani izložbu slika Viorela Flore u Mađarskom duhovnom centru mogu posetiti svakog dana od 10 do 16 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here