Srđan Škoro – Neophodna je pobuna naroda

0
199

Ukoliko se ne pobunimo protiv najave oporezivanja šupa, golubarnika i nadstrešnica vlast zaista treba da radi sa nama šta hoće rekao je novinar Srđan Škoro.

Ulaskom Ratka Dmitrovića u vladu pokret Spas je postao deo vladajuće koalicije. Ovim potezom u parlamentu više nema stranke koja se može smatrati opozicionom. Zamolili smo novinara Srđana Škora za analizu ovakvog sastava srpskog parlamenta.

Poznati srpski novinar i kolumnista Srđan Škoro nedavno je promovisao knjigu “Pobuna”, koja govori o aktuelnim temama u politici, društvu, trenutnoj vlasti i o tome šta je potrebno da bi ponovo zaživela demokratija u Srbiji. Škoro je prilikom pisanja ove knjige izjavio da je kada se država raspada, a institucije ne rade svoj posao, jedino rešenje pobuna. On je rekao da pobuna čuči u svakom od nas i da je ona nužna odbrana u situaciji u kojoj svi živimo te da je to nešto što nedostaje nama kao narodu jer je previše ćutanja. On je rekao da je ćutanje dovelo do toga da ova vlast bukvalno radi sa nama šta god hoće i da nas ponižava na različite načine. Škoro je istakao da je u Srbiji neophodna pobuna pojedinaca, jer pojedinac mora sam da se pobuni protiv nepravde i onoga što se dešava oko njega. On je zaključio da se ćutanje u ovoj zemlji toliko proširilo da je ono mnogo gore i opasnije od korone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here