Početak rada postrojenja Duboka prerada u Pančevu

0
113

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom početka rada postrojenja „Duboka prerada“, ključnog projekta druge faze modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na svečanosti povodom početka rada postrojenja Duboka prerada rekao da je ovo veliki dan za Srbiju i potvrda zajedničke efikasnosti, dobrog rada i dobrih rezultata. On je istakao da je za nas ovo važno jer će značajno popraviti poziciju NIS-a. Predsednik Vučić istakao je da se posebno vodilo računa o zaštiti životne sredine, koja je stavljena na prvo mesto, pa će biti znatno manje prašine i štetnih čestica i čak 98 odsto manje količine sumpor-dioksida i sumpornih jedinjenja nego što je bio slučaj do sada. Predsednik Vučić je naveo i da je pre tri godine, prilikom postavljanja kamena temeljca, malo ko verovao da će sve sa uspehom biti završeno.

 Projekat „Duboka prerada“ je modernizovao rafineriju i povećao efikasnost prerade, a vredan je više od 300 miliona evra. Naftna industrija Srbije je ranije objavila da je završetkom projekta “Duboka prerada” Rafinerija u Pančevu postala jedna od najmodernijih i “najzelenijih” u regionu. Početak rada “Duboke prerade” donosi brojne ekološke koristi, a pre svega prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora i smanjenje emisija gasova i praškastih materija u vazduh. Na taj način unapređena je ekološka slika ne samo Pančeva, već i cele Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here