Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za fabriku guma u Inđiji

0
141

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike guma japanske kompanije “Toyo Tire” i istakao da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Inđiji svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike guma japanske kompanije “Toyo Tire”.  On je tom prilikom rekao da će izvoz Tojo tajersa biti na nivou od 240 miliona evra i da će to biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije”. Vučić je dodao da su to ogromni podsticaji za razvoj srpske ekonomije, ali da je još važnije, što posle ovog ulaganja, možemo da očekujemo i dolazak novih japanskih kompanija.

Predsednik Srbije je rekao da je ova investicija vredna i važna stvar za Srbiju i da je u pitanju investicija od 382 miliona evra i najveća japanska investicija do sada u našu zemlju. U fabrici će raditi oko 560 radnika, a japanska kompanija donosi novu tehnologiju, novi pristup i veliku pobedu Srbiji napomenuo je Vučić dodavši da je u sred trećeg talasa, kada je najteže, postavljen kamen temeljac za “Toyo Tire” kompaniju. On je rekao da je ovo prva fabrika kompanije “Toyo Tire” u celoj Evropi i da je ponosan što će ona biti izgrađena upravo u Srbiji. On se zahvalio svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju istakavši da to nije pitanje jednog ili dva sastanka te da su pregovori počeli u maju 2017. godine, da su tri i po godine trajali razgovori i pregovori da bi jedan gigant bio doveden u Srbiju. Predsednik je poručio građanima Inđije da je sa ovom fabrikom “njihova budućnost zagarantovana”.

Generalni direktor korporacije”Toyo Tire” Takaši Šimicu izjavio je da će gradnja te fabrike biti završena do aprila 2022. godine rekavši da su pažljivo tražili lokaciju, da je konkurencija bila veoma jaka i da su u Srbiji našli savršeno okruženje. On je istakao da će fabrika u Inđiji snabdevati tržišta u Evropi, na Bliskom istoku, Africi i Severnoj Americi. Šimicu je rekao da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologija i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cenama, kao i na energetski efikasan način.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here