Slavoljub Kačarević – Nećemo ući u EU još 5, a možda i više godina

0
293

Novinar Slavoljub Kačarević, komentarišući izjave ministarke Jadranke Joksimović u vezi sa neotvaranjem poglavlja u toku ove godine, izjavio je da nema potrebe tražiti nekakva opravdanja za neuspehe, jer je jasno da Evropska unija trenutno nema nameru da radi na priključenju Srbije.

 

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je neotvaranje poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom u toku ove godine povezala s tim da Evropska komisija nije razradila primenu nove metodologije u pregovorima. Ministarka je, gostujući na RTS-u, rekla i da otvaranje poglavlja više nije merilo napretka ka EU. Zamolili smo novinara Slavoljuba Kačarevića da prokomentariše ovakvu situaciju u odnosima Srbije sa Evropskom unijom.

Već dugi niz godina unazad Srbija se bori da postane deo velike evropske zajednice. Ipak, borba za priključenje Srbije Evropskoj uniji, kao ni pregovori, ne idu uvek brzinom kojom su to obećavale vlasti u Srbiji. Šest godina nakon početka pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, Srbija u 2020. godini nije otvorila nijedno poglavlje, a zatvorila je samo dva od ukupno 35 poglavlja. Novinar Slavoljub Kačarević, komentarišući trenutno stanje u odnosima sa Evropskom unijom, rekao je da jedino što Srbiji predstoji jeste ropsko čekanje da se Evropa smiluje i počne da razmišlja o priključenju Srbije. Kačarević je istakao i da se čudi toj ambiciji ulaska u Evropsku uniju koju sve vlasti ponavljaju kao mantru, iako je taj put popločan tolikim poniženjima i bespotrebnim žrtvama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here