Krizni štab – Produženo radno vreme tržnih centara i ugostiteljskih objekata do 20 časova

0
117

Epidemiolog i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 Branislav Tiodorović saopštio je da je ovo telo danas predložilo da se radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produži do 20 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

 

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 predložio je danas Vladi Srbije da se radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produži do 20h. Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je, po završetku sednice Kriznog štaba, rekao da mere stupaju na snagu odmah, ali da su oročene do petka, 25. decembra, istakavši da će ovih pet dana poslužiti da se analizira i proceni epidemijska situacija, od čega će zavisiti da li će mere biti produžene, promenjene ili dopunjene. On je objasnio da je očigledna potreba stanovništva da koristi usluge, uz poštovanje svih mera i da kafići i restorani mogu da rade do 20 časova, bez korišćenja muzike u bilo kom smislu, jer se uz nju ljudi opuštaju, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa.

U kovid ambulantama na celoj teritoriji zemlje došlo je do smanjenja broja prvih pregleda, ukazao je on i ponovio da će od epidemijske situacije zavisiti dalje odluke u petak, 25. decembra. Prema njegovim rečima, narednih dana se očekuje veće smanjenje broja pacijenata u kovid bolnicama, s tim što je u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje najveći pritisak na zdravstvene ustanove. Tiodorović je, govoreći o merama za Novu godinu, rekao da se o tome intenzivno razmišlja, ali da to zavisi od epidemijske situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here