Branislav Grubački Guta –  Promene zavise od svakog od nas

0
252

Govoreći o aktivnostima pokreta „Novi optimizam“, Branislav Grubački, osnivač ovog pokreta, rekao je da je u septembru ove godine u okviru skupštine „Novog optimizma“ održana i tribina na kojoj se raspravljalo o važnim društvenim pitanjima i mogućnostima realizovanja promena u društvu, neophodnim za poboljšanje života ljudi.

 

Pokret „Novi optimizam“ organizovao je u Zrenjaninu tribinu pod nazivom „Zaslužujemo li bolje?“. Centralna pitanja koje ovaj pokret postavlja jeste da li zaslužujemo bolje društvo od ovog u kojem živimo i šta je potrebno da se uradi kako bismo ostvarili svoje ciljeve i ispunili svoja očekivanja. Upitali smo Branislava Gutu Grubačkog osnivača pokreta „Novi optimizam“  da li i dalje veruje da Srbija zaslužuje bolje.

Pokret „Novi optimizam“ već 16 godina neguje solidarnost i ima značajan društveni angažman. U decembru ove godine, dodelili su nagradu emisji „Marka žvaka“ za, kako kažu, neverovatne priče iz svih delova društva kojim su Dušan Šaponja i Dušan Čavić dokazali da društvo ne čine samo političari, ekonomisti i analitičari, već obični ljudi, heroji svakodnevice. Ovo je jedna u nizu aktivnosti kojom se pokret bavi, a 26. septembra okupili su ljude na tribini pod nazivom „Da li zaslužujemo bolje?“. Branislav Grubački, osnivač pokreta „Novi optimizam“ rekao je da je opšti zaključak da svakako zaslužujemo da društvo u kome živimo bude bolje uređeno, ali i da je važno da svaki pojedinac shvati da može delovati na potrebne promene, te da je zadatak pokreta da kod ljudi pokrene novu snagu i energiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here