Novogodišnja konferencija za medije predsednika Srbije

0
100

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na Novogodišnjoj konferenciji za medije govorio o godini koja je iza nas, izazovima sa kojima se Srbija suočavala, rezultatima u borbi protiv virusa korona, spoljnoj politici, kao i ključnim planovima za 2021. godinu.

 

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, je na novogodišnjoj konferenciji za medije govoreći o planovima za narednu godinu rekao da su oni izuzetno ambiciozni i veliki bez obzira na težinu i političke i zdravstveno-medicinske situacije u kojoj se država nalazi. Vučić je rekao da je prioritet Srbije u sledećoj godini da, uprkos složenim međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuva u potpunosti mir i stabilnost i vitalne nacionalne i državne interese.

Predsednik Srbije je rekao da očekuje da sledeću godinu završimo sa rastom od 6 odsto, a da javni dug držimo na nivou ispod 60 odsto.

Predsednik Vučić je istakao da je cilj Srbije, kada je reč o spoljnoj politici, da sačuva stara prijateljstva sa Rusijom i Kinom, da istovremeno gradi odnose i sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali i da nastavi put u EU. On je, govoreći o ulaganju u infrastrukturu, rekao da se trenutno radi na četiri auto – puta, ali da su u toku i ozbiljni radovi na poboljšanju srpskih pruga. On je najavio i gradnju gasovoda Niš – Dimitrovgrad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here