Milorad Stefanović – Nauka još uvek nije dokazala da li je korona prirodni ili veštački virus

0
1243

Milorad Stefanović, doktor medicine, analizirao je situaciju u vezi sa pandemijom virusa Covid19 i rekao da još uvek nema dovoljno pouzdanih podataka o ovoj bolesti, kao i da se može ispostaviti da je čitava priča oko korona virusa kulisa za Potemkinovo selo.

 

Korona virus i epidemija COVID19 obeležila je prethodnu godinu. Naučnici se već godinu dana bore protiv pandemije, ali i dalje ne postoji efikasan lek koji bi zaustavio širenje epidemije. Korona virusi su RNK virusi koji su po svojoj strukturi na granici živog i neživog sveta i veoma je teško sprečiti njihovo širenje. Upitali smo doktora Milorada Stefanovića da li je virus laboratorijski izolovan i da li smo uspeli da saznamo sve njegove karatkeristike.

Pred sam kraj godine koju je obeležila borba sa virusom Kovid19, otpočela je vakcinacija protiv ovog virusa u svetu, ali i u Srbiji. Kako je bilo mnogo spekulacija u javnosti o bezbednosti i testiranosti vakcine, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević, kao i epidemiolog Predrag Kon, primili su prvu dozu Fajzer vakcine da bi potvrdili stavove da je vakcina bezbedna. Govoreći o korona virusu, Milorad Stefanović, doktor medicine, izjavio je da nauka u svetu još uvek nema dovoljno informacija o samom virusu, kao i da nije sigurna šta tačno izaziva reakciju u organizmu koja dovodi do oboljenja. On je istakao da zbog toga što su karakteristike virusa još uvek na nivou hipoteze, ne znamo tačno kako sam virus, ali i vakcina deluju na rad naših ćelija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here