Srđan Škoro o dijalogu vlasti i opozicije

0
110

U vezi sa najavljenim dijalogom vlasti i opozicije uz koordinaciju evropskih parlamentaraca, novinar Srđan Škoro je rekao i da je uslov za uspeh ovakvih pregovora unutrašnji pritisak koji narod treba da izvrši na vlast, pa onda ni evropski predstavnici ne bi žmurili pred kršenjem zakona u Srbiji.

Novinar Srđan Škoro smatra da Srbija ne može dugo sa ovakvim predsednikom i njegovim ličnim parlamentom. Dijalog koji se najavljuje uz koordinaciju evropskih parlamentaraca postaće samo farsa, jer se ne može razgovarati sa onima koji svakodnevno krše zakon. Zamolili smo novinara Srđana Škora da odgovori na pitanje šta, u ovom pogledu, predviđa za 2021.godinu.

Kako je naveo Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, međupartijski dijalog u Srbiji nikada nije stao, već je samo prešao u svoju sledeću fazu, koja se razlikuje od prethodne i zbog uslova rada koje diktira pandemija, pa su se razgovori i pre prošlogodišnjih izbora odvijali putem onlajn uključenja. Vladimir Bilčik i Tanja Fajon u toku prethodne godine, a po osnivanju nove Vlade, uputili su pismo Ivici Dačiću za nastavak saradnje i razgovora sa Narodnom skupštinom, ali je Dačić za medije izjavio da su sledeći izbori još uvek daleko, kao i da Narodna skupština ima pitanja koja su hitnija na listi prioriteta. Komentarišući ove pregovore, ali i odnos evropskih parlamentaraca prema stvarnom stanju u Srbiji, novinar Srđan Škoro je rekao da predstavnici Evropskog parlamenta ćute pred kršenjem zakona i da bi samo trebalo da insistiraju na poštovanju prava na onaj način na koji se to radi u njihovim zemljama, pa bi stituacija u Srbiji bila mnogo bolja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here